Vállalkozás ötletek, vállalkozás indítása: nyiss webáruházat

3

Manapság már számos lehetőség áll rendelkezésedre, ha saját vállalkozást szeretnél indítani. Ezek közül az egyik egy saját webáruház indítása. A webáruházak rengeteg előnnyel rendelkeznek a tradicionális vállalkozásokhoz képest, és nagyon könnyen elindíthatók. Bejegyzésünkben ezeket az előnyöket fogjuk megvizsgálni.

Vállalkozás ötletek, vállalkozás indítása: nyiss webáruházat

Az internet fejlődésének kihasználása

Egyre többen vásárolnak az interneten maguknak termékeket, az emberek nagy része rendelt már valamit magának internetről, webáruházból. Ennek megfelelően minden létező cég számára, akik fejlődni szeretnének, fontos, hogy jelen legyenek valamilyen formában az interneten. Most induló vállalkozás esetén ki lehet hagyni a fizikai bolt indítását, és lehet egyből webáruházzal kezdeni.

A jövőben várhatóan még nagyobb részesedést fognak szerezni a webshopok a kereskedelem egészéből, így minél előbb indítasz webáruházat, annál előbb ki tudod használni az internetes kereskedelemben rejlő lehetőségeket.

Bárki indíthat webshopot

Számos olyan vállalkozási formával találkozhatsz, amihez valamilyen előképzettségre, végzettségre van szükség. Webáruház indításához, működtetéséhez nincs szükség semmilyen papírra, tanfolyamra, csak vállalkozói szellemre.

Ha van egy jó ötlete és webáruházat nyitna, mi segítünk! Kérje ajánlatunk!

Alacsonyabb költségek, otthoni munkavégzés

A webáruházak egyik legnagyobb előnye, hogy nincs szükség hozzájuk üzlethelyiségre, valamint sok esetben raktárhelyiségre sem. Ezek jelentős részét tudják kitenni egy általános vállalkozás költségvetésének. Az üzlet, bolt elhelyezkedése nagy hatással van a várható forgalomra is, ennek megfelelően a forgalmas helyen elhelyezkedő helyiségek drágábbak is.

Ha üzlethelyiséggel rendelkezel, akkor szükséged lesz alkalmazott(ak)ra is, akik pénzbe kerülnek. Ha csak egyedül foglalkoznál egy ilyen vállalkozással, akkor azt munkaidőben kell tenned.

Webshopot ezzel szemben tudsz üzemeltetni akár munka mellett is, otthonról, különösen addig, amíg nagyon fel nem pörögnek a rendelések. Mivel a vásárlók le tudják adni rendeléseiket akkor is, ha te elfoglalt vagy, dolgozol stb., így akkor is tudsz pénzt szerezni, amikor mással foglalkozol. Munka után hazaérsz, összekészíted a napi rendeléseket, és már küldheted is ki őket, így a webshop kiváló kiegészítés lehet a munkából szerzett bevételek mellé.

Webáruházat indítana? Mi elkészítjük! Kérje ingyenes ajánlatunkat!

Dropshipping webáruház

Ha még jobban szeretnél a költségekből faragni, indíthatsz dropshipping webáruházat, erről a linken írtunk bővebben. A dropshipping előnye, hogy nincs szükség raktárra, alkalmazottakra sem, mert a webshop termékeit nem birtoklod, hanem egyfajta közvetítőként működsz az eladó és a vásárló között.

24 órás rendelkezésre állás

Ahogy írtuk az előzőekben, szemben a fizikai boltokkal, a webshopoknak nincs nyitvatartási ideje, hanem mindig a vásárlók rendelkezésére állnak. Valaki éjjel rendelne? Ünnepnapon? Nem probléma, csak felkeresi a webáruházat, leadja a rendelést, te pedig össze tudod neki állítani a csomagot akkor, amikor éppen ráérsz.

Országos lefedettség

Az általános vállalkozások vonzáskörzete általában maximum az adott megyére terjed ki, de legtöbbször, főleg friss vállalkozások esetén csak a vállalkozás közvetlen környezetéből lehet ügyfeleket szerezni. Webshopok esetén az egész ország területéről tudsz ügyfeleket, vásárlókat szerezni. Mivel a szállítást valószínűleg profi szállító, csomagküldő cég fogja végezni, így gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy a szomszéd városból rendel valaki, vagy az ország másik feléről, a csomagküldő cég kézbesíti a termékeket, gyakran akár másnapra is.

Könnyű, eredményes marketing lehetőségek

Fizikai bolt esetén csak azok az emberek hallanak az akciókról, kedvezményekről, akik rendszeresen látogatják üzletedet. Webshop esetén az e-mail marketing segítségével pillanatok alatt lehet értesíteni minden érdeklődőt, korábbi vásárlót, ha valami fontosat szeretnél megosztani velük.

Az internetmarketing egyik alapeleme a webshop keresőoptimalizálása (SEO). Ennek segítségével lehet feljebb jönni a Google keresési találatai között. Minél előrébb jelenít meg a Google, annál több látogatód, vásárlód lesz. Általános vállalkozás esetén is SEO az egyik legjobb módszer új ügyfelek szerzésére, amihez honlap szükséges, így a weboldal elkészítését semmiképpen sem fogod megúszni, bármilyen vállalkozást is indítasz. Ha webáruházat működtetsz, akkor egy helyen tudod végezni az ügyfélszerzést és az eladásokat is, így nem kell megosztanod figyelmedet.

Visszatérő vásárlók

A webáruházak jellegzetessége, hogy amennyiben a vásárlók elégedettek a szolgáltatásokkal, termékekkel, szívesen visszajönnek később is vásárolni a webáruház kínálatából. Mivel a kereskedelem területén olcsóbb egy korábbi vásárlót megtartani, mint egy újat szerezni, így a visszatérő vásárlók kihasználása különösen fontos minden vállalkozás számára.

Könnyű fejlődési lehetőségek

Fizikai bolt, vállalkozás esetén, ha megnövekszik a forgalom, a kereslet a termékek iránt, vagy csak terjeszkedni szeretnél, akkor szükséged lesz nagyobb, vagy plusz üzlethelyiségekre, raktárra, plusz alkalmazottakra. Webshop működtetése esetén is szükség lehet további dolgozókra, vagy nagyobb raktárra, azonban a webáruház szempontjából teljesen mindegy, hogy napi 5 rendelés jön, vagy 50, mindenki „elfér, nincs szükség további bővítésre, átalakításokra, amik jelentős részét tehetik ki egy általános vállalkozás fejlődési költségeinek.

Vásárlói szokások követése

A fejlődés egyik alapkövetelménye, hogy tudd, mit szeretnének a látogatók, vásárlók. Erre a kérdésre a webáruházak könnyen választ tudnak adni, köszönhetően a beépített, automatikusan elkészülő statisztikáknak. Kíváncsi vagy, melyik termékekből rendelnek a legtöbben? Melyik terméknek mikor van a szezonja? Milyen termékeket tekintenek meg a látogatók? Mindegyik ilyen kérdésre néhány kattintás után megtalálhatod a választ.

Összefoglalás

A webáruházak az egyik legolcsóbb, legegyszerűbb megoldást jelentik, ha valamilyen vállalkozás indításán gondolkodsz. Elindításuk kevesebb költségekkel jár, mint a legtöbb vállalkozás beindítása, és sokkal egyszerűbb, olcsóbb egy webshopot fejleszteni, webáruházzal terjeszkedni, mint egy fizikai üzlettel. A webshopok további előnye, hogy akár munka mellett is üzemelteted őket, így nem kell lemondanod a biztos jövedelemről csak azért, mert bele akarsz vágni valami újba.

Ha webáruházat nyitna, mi segítünk! Kérje ajánlatunk!

Vissza a listába!