Dropshipping webáruház készítése! Hogyan indítsunk dropshipping webáruházat?

2

Mi az a dropshipping?

A dropshipping egy olyan üzleti modell, ahol a kiskereskedő (webáruház) nem birtokolja az eladni kívánt termékeket, hanem közvetítőként szolgál az eladó és a vásárló között. A kiskereskedő webáruháza segítségével szerzi be a megrendeléseket, amiket továbbít a nagykereskedő felé. A profit a saját webáruházban meghatározott ár és a nagykereskedő által felszámolt ár különbsége lesz.

Dropshipping webáruház készítése! Hogyan indítsunk dropshipping webáruházat?

Hogy működik a dropshipping webáruház?

  1. A látogató a webáruház segítségével megrendelést ad le.
  2. Ezt a megrendelést manuálisan vagy automatikusan továbbítja a nagykereskedő partner felé.
  3. A nagykereskedő elkészíti a megrendelést és továbbítja a megrendelő számára.

A dropshipping webáruház előnyei

  • Kisebb kezdőtőke: Nem kell előre feltölteni a webáruház árukészletét, csak akkor kell megvásárolni a terméket, amikor egy leadott rendelést szeretnénk teljesíteni.
  • Széles választék: Mivel nem kell előre megvásárolni az árukat, így jelentősen nagyobb mennyiségű terméket tudunk árusítani webáruházunkban.
  • Kisebb kockázat: Mivel nem kell több százezer forintot befektetni előre, így csökkenteni tudjuk a vállalkozás kockázatát. Ha mégsem működik, amit kitaláltunk, nem fog egy raktárnyi termék a nyakunkon maradni, csak a webáruház elkészítésének költségét és a belefektetett időnket bukjuk el.
  • Nem helyhez kötött: Mivel nem mi működtetjük a raktárt, így bárhonnan tudjuk irányítani a vállalkozást, webáruházunkat, csak internetre és egy laptopra van szükségünk.
  • Könnyen fejleszthető: Mivel nem kell manuálisan teljesíteni minden egyes webáruház megrendelést, így relatívan egyszerű nagyobb mennyiségű rendelést kielégíteni, nincs sok különbség 10 vagy 100 megrendelés között.

A dropshipping webáruház hátrányai:

  • Nagy a verseny: Az egyik legnagyobb kihívás, hogy rengeteg termék elérhető manapság már a dropshippingnek köszönhetően. Ez az ára annak, hogy könnyen, egyszerűen kivitelezhető üzleti modellről van szó.
  • Kevés rálátás a termékekre: Mivel nem mi készítjük vagy szállítjuk a termékeket, így ez azzal jár, hogy nem tudunk minden felmerülő problémára első kézből választ adni.

Kinek ajánlott dropshipping webáruházat indítani?

Aki megerősítésre vágyik: A dropshipping webáruház jó tesztlehetőség lehet azok számára, akik nem biztosak abban, hogy az általuk kitalált vállalkozás működőképes lesz, segítségével egy teljes árukészlet feltöltése előtt tudják tesztelni az eladásra szánt termékek sikerességét.

Aki kezdő: Jó lehetőség olyanok számára, akik most kezdenek csak az internetes kereskedelemmel foglalkozni. Tudhatjuk előre, hogy interneten termékeket eladni nem olyan egyszerű feladat. Látogatókat kell szerezni és őket vásárlásra kell rábírni. Kezdők számára tökéletes lehetőség lehet az internetes kereskedelem és az online marketing (pl. Facebook hirdetések, Google Adwords, hírlevelek, blog marketing) alapjainak elsajátításához.

Aki kevés kezdőtőkével rendelkezik: A dropshipping az egyik legkevesebb pénzráfordítást igénylő internetes kereskedelmi forma, mivel nem kell előre megvásárolni az eladni kívánt termékeket.

Dropshipping webáruházat szeretne? Kérje ajánlatunkat!

Vissza a listába!