Milyen költségei vannak a webáruház létrehozásának? Mennyi a webáruház készítés ára?

2

Webdesigner, programozó munkadíja

Nagyon széles palettáról válogathatunk, ha meg akarjuk találni a megfelelő weboldal készítőt, aki elkészíti számunkra álmaink webáruházát. A webáruház elkészítésének programozói munkadíja függ az általunk megálmodott webshop funkcióktól (ha ezek már le vannak programozva, akkor úgymond a „dobozos” terméket vesszük meg, ha nincsenek, akkor ezeket le kell fejleszteni, sokszor a nulláról, aminek súlyosabb költségei lehetnek). Első körben érdemes olyan webáruházat választani, ami nagyon sok funkcióval rendelkezik. Mi is négy csomagot kínálunk ügyfeleinknek, ahol több mint 80 hasznos funkció közül lehet válogatni és még legalább ugyanennyi van, ami nincs a listában, de már egyszer lefejlesztettük, így ezek is választhatóak és olcsóbb a fejlesztésük. Nagy a szórás a cégek között is, találunk webáruházat már 30.000 Ft-ért és találunk 3.000.000 Ft-ért is.

A mi Zöld csomagunk domainnel, tárhellyel, nagyon sok funkcióval már 195.000 Ft-ért elérhető, ez egy nagyon jó belépő shop, amivel már el lehet kezdeni álmaink megvalósítását.

Termékek feltöltése a webáruházba

Érdemes ezzel a költséggel is kalkulálni, mert a webáruház készítés legnehezebb munkája a termékek és termékképek összeszedése. Ha nem akarjuk magunk feltölteni a termékeket, akkor profi szakembert kell megbíznunk, aki összeállítja a termékpalettát. Ehhez mindenképpen biztosítanunk kell termékkatalógusokat, gyártók weboldalait. Kialkudhatunk x termék feltöltésére egy fix díjat, vagy óradíjban is meghatározhatjuk ezt a munkát. Ha termékfeltöltőre van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal »

Fotós munkadíja

Egy jó webáruházban nagyon fontosak a fotók, hiszen sokszor ezek adják el a termékünket. Ennek a díján csak akkor spóroljunk, ha tényleg tudjuk, mit csinálunk. Ha csak automata módban tudunk fényképezni, akkor nem biztos, hogy nekünk kellene elkészíteni egy 500 termékes webshop fotóit.

Van lehetőség az általunk árult termékek fotóit a gyártótól beszerezni, így csak a maradékot, amihez nem kaptunk fotót kell fotóznunk/fotóztatnunk. Itt is természetesen nagy a szórás, de általában 150 Ft – 1.000 Ft/kép áron már találunk fotóst.

Webáruház fenntartási díjai

Egy jól működő, profitot termelő webáruháznál biztos lesznek és kell is hogy legyenek új ötleteink, amik előrébb vihetnek bennünket a sikeresség felé vezető úton. Lehet ez akár egy olyan funkció, ami a konkurenciánknál még nincs vagy egy olyan, ami akár egy alkalmazottunk munkáját is kiválthatja.

Érdemes odafigyelni a webáruház szoftverének/motorjának frissítésére, biztonsági réseinek befoltozására, jó ha erre is költünk időnként. Éves szinten nem nagy költség ez és valószínű nincs is rá szükség minden évben.

Tárhely bérlés, domain fenntartás

A tárhely bérlés és a domain fenntartás költsége. Ennek nem túl nagy a költsége 10-20.000 Ft/év körül kalkulálhatunk vele.

Ha több információra van szüksége és pontos költség kalkulációt szeretne, akkor keressen bennünket elérhetőségeink egyikén »

Vissza a listába!