A karikagyurukell.hu webshop keresőoptimalizálása

3

2018 elején kezdtünk el komolyan foglalkozni az általunk készített karikagyurukell.hu webáruház keresőoptimalizálásával, és az elvégzett javításoknak, fejlesztéseknek köszönhetően a fontosabb kulcsszavakra sikerült a keresési találatok 3-4. oldaláról a 3-4. helyekre kerülni. Cikkünkben arról lesz szó, mivel értük el ezeket az eredményeket.

A karikagyurukell.hu webshop keresőoptimalizálása

A SEO eredményei

Ahogy az alábbi képen is látható, a változtatások előtt a webáruház a 26. és a 33. helyen volt a két fő karikagyűrűs kulcsszóra, innen kellett indulnunk. Mivel egy Google keresés után a 3-4. oldalra nem sok ember jut el, így ezeken az eredményeken mindenképpen javítani kellett.

Karikagyurukell.hu keresőoptimalizálás eredménye

A javítások után most már hónapok óta az találati lista első 3 hely valamelyikén található meg a webáruház, ami jelentős javulást jelent. Korábban a Google-ből szinte nem is számíthatott látogatóra a webshop, mára azonban szinte mindenki találkozik a webshoppal, aki karikagyűrűt szeretne az interneten vásárolni.

Előrébb szeretne kerülni a Google-ben? Kérje ingyenes ajánlatunkat!

Technikai javítások

A technikai javítások során átalakítottuk pl. a fontosabb oldalak (főoldal, kategóriák és termékek) fejléceinek HTML megjelöléseit, és optimalizáltuk az egyes fejlécek szövegeit is, hogy kulcsszavakat tartalmazzanak. A legnagyobb változásokon a főoldal esett át, mivel ez a webáruházak legfontosabb oldala.

A főoldalon kialakítottunk egy szöveges blokkot, amely fontos információkkal szolgál mind a látogatók, mind a Google számára. A főoldalon kiemelt termékek megjelenítésén, linkelésén is változtattunk, minden termék leírásának első néhány mondata látszik a főoldalon is, és a termékek nevei linkelnek a termékekre, nem külön gombok, mint korábban.

A webshop meta címkéit is optimalizáltuk, mivel a jól megírt meta címkék jelentősen hozzájárulnak a sikeres SEO-hoz.

A webáruház blog része, funkciója is fejlesztésre került, így ma már a főoldalon is megjelennek a legfrissebb cikkek, plusz a blog gyűjtőoldala is modernizálva lett.

Ezek a nagyobb változtatások, plusz néhány apróbb javítás után technikailag megfelelt a webáruház, így jöhetett a keresőoptimalizálás másik nagy része, a webáruház tartalommal történő feltöltése.

Tartalmi javítások

Manapság már rengeteg hasonló webáruház található az országban, így csak termékek feltöltésével nagyon nehéz eredményeket elérni, legyen szó bármilyen témájú webshopról. Ennek megfelelően nem csak a főoldal lett feltöltve szöveggel, hanem az egyes kategóriaoldalak és a blog is.

A kategóriaoldalakra feltöltött szövegek célja, hogy az egyes kategóriák megítélését javítsák a Google szemében. A javítások után pl. az egyik kategória, a karikagyűrűk kategóriái is az első 2 helyen találhatók meg a keresőkben.

A keresőoptimalizáláshoz szinte kötelező manapság a rendszeres, friss tartalom közzététele, amit a megújított blog segítségével könnyedén meg lehet oldani. A friss tartalmakat és a rendszeres blog bejegyzéseket is Ügyfelünk készítette/készíti, a helyes megformázásban, a keresőoptimalizált szövegek elkészítésében nyújtunk mi segítséget.

Linképítés

Egy honlap, webshop keresőoptimalizálása nem csak a weboldalon elvégzett javításokból, hanem a weboldalra mutató linkek mennyiségének, minőségének növeléséről is szól. Ennek megfelelően linképítést is végeztünk a karikagyurukell.hu webshopra, mellyel mind a webshop egészét, mind a legfontosabb aloldalakat erősítjük.

Összefoglalás

Láthatjuk, hogy a karikagyurukell.hu keresőoptimalizálásával jelentős eredményeket tudtunk elérni, melyek hatására most már hónapok óta a fő kulcsszavakra az első 3 hely egyikén jeleníti meg a Google a webáruházat. A technikai javításokkal, az új, egyedi tartalmakkal és a linképítéssel együttesen remek eredményeket lehet elérni rövid idő alatt, melyek aztán hosszú ideig éreztetik hatásukat egy webáruház látogatóinak, bevételeinek növelésével.

Előrébb szeretne kerülni a Google-ben? Kérje ingyenes ajánlatunkat!

Vissza a listába!