Webáruház készítés menete, lépései, folyamata

2

Sokszor elhangzó kérdés, hogy mik a webáruház elkészítésének lépései, mi a webáruház készítés menete, folyamata. Bejegyzésünkben először összegyűjtjük a webáruház készítés menetének fő részeit, majd később ezeket a folyamatokat mutatjuk be részletesen.

A webáruház készítés menete

 • Kapcsolatfelvétel, információ gyűjtés, tanácsadás
 • Egyedi, ingyenes árajánlat készítés
 • Szerződés
 • Grafikai és ergonómiai tervezés (logó, webáruház design)
 • Kivitelezés (sitebuilding, webáruház programozás)
 • Teszt, termékek feltöltése
 • Webshop átadás és indítás, oktatás
 • Marketing tanácsadás, keresőoptimalizálás
 • Webáruház üzemeltetés, hosting, utógondozás, felügyelet

Webáruház készítés menete, lépései, folyamata

Kapcsolatfelvétel, információ gyűjtés, tanácsadás

Első lépésben a telefonos vagy e-mailben történő megkeresés után munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy megismerjük a cégét, termékeit, elképzeléseit. Ötleteinkkel kiegészítjük az Ön elképzeléseit.

Több területet is átbeszélünk:

 • termékkör megismerése
 • célcsoport megismerése
 • konkurencia elemzés
 • lehetséges webáruház funkciók
 • célok, vágyak

Egyedi, ingyenes árajánlat készítés

Ha minden információ a birtokunkban van az elképzeléseiről, terveiről, akkor készítünk egy ingyenes, kötelezettségektől mentes árajánlatot a webáruház elkészítésére.

Szerződés

Amennyiben az ajánlatunkat elfogadja, előkészítjük és átküldjük a szerződés tervezetet, amit az Ön észrevételei alapján módosítunk, véglegesítünk.

Grafikai és ergonómiai tervezés (logó, webáruház design)

A szerződés megkötése után a webáruház készítési folyamat következő lépése elkezdünk dolgozni a webáruház kinézetén. Ha még nincs logója, akkor több tervet is készítünk. A webáruház designt addig finomítjuk, alakítjuk, amíg elnyeri a tetszését és teljes mértékig azonosulni tud vele. Ez lesz a cég arca, így fontos, hogy maximálisan elégedett legyen vele. A tervezésnél odafigyelünk a az ergonómiai és felhasználhatósági irányelvekre. 

Kivitelezés (sitebuilding, webáruház programozás)

A megbeszélt funkciókkal, webshop modulokkal és a végleges designt felhasználva felépítjük a webáruházat. Minden olyan funkció a helyére kerül, amit korábban megbeszéltünk. 

Teszt, termékek feltöltése

A webáruház programozása után elkezdődhet a termékek feltöltése, a rendszer tesztelése. A webáruház termékeinek gyors és hatékony feltöltését csoportos termék importálás modulunk segíti. A termékpaletta összeállítás már a szerződés megkötésekor elkezdődhet, így a fejlesztés végeztével nem kell a termékekre várni, hanem tervezhetjük az oldal indulását. A felmerülő hibákat az indulás előtt javítjuk. Különböző böngészőkön, operációs rendszereken, eszközökön (desktop, mobil, tablet) teszteljük a webáruházat. 

Webshop átadás és indítás, oktatás

A webáruházat élesítjük. Segítséget nyújtunk az adminisztrációs felület kezelésében, a megrendelések kiszolgálásában.

Marketing tanácsadás, keresőoptimalizálás

A webáruház indulása után megkezdődik az oldal népszerűsítése, ez a folyamat következő lépése. A megbeszélt online marketing eszközöket alkalmazva látogatókat viszünk a webshopba.

Webáruház üzemeltetés, hosting, utógondozás, felügyelet

Az indulás után sem hagyjuk magára, ha kérdése van, akkor minket elér akár évek múlva is. Nálunk bérelt tárhelyét folyamatosan felügyeljük. Ha bármilyen új ötletünk támad, akkor arról értesítjük és egyeztetünk az új, hasznos funkciók beépítéséről. Általában a webáruház elkészülte után sem szűnik meg a kapcsolat, mert nagyon sok új, egyedi ötlete szokott lenni ügyfeleinknek, amiket szívesen megvalósítunk.

Kérje ingyenes, kötelezettségektől mentes ajánlatunkat »

Vissza a listába!