Webáruház készítés ingyen? Lehetséges 2016-ban, hogy bármi ingyen van? Esetleg webáruház készítés otthon, házilag?

3

Egy szóban meg lehet fogalmazni röviden a választ, hogy létezik-e webáruház készítés ingyen:

NEM

Webáruház készítés ingyen Google találatainak vizsgálata

Webáruház készítés ingyen?

Megvizsgáltunk jó pár oldalt a Google találatok között a webáruház készítés ingyen szóra, átnéztük a weboldalaikat, hogy van-e olyan cég, aki ingyen készíti el megálmodott webáruházunkat. Néhány megoldás az ingyenességre:

Ingyen webáruház hirdetéssel, bannerekkel vagy fizetünk

Van olyan lehetőség, ahol nem lesz saját domainünk (tehát nem az lesz a nevünk, hogy gyemantwebaruhaz.hu, hanem az, hogy gyemantwebaruhaz.akinek-az-oldalan-keszitjuk.hu, ami annyira nem baj, amíg kicsik vagyunk. Aztán ha befuttattuk a webshopunkat, több száz munkaórát beleölve verejtékes munkával, akkor már inkább nyűg lesz, mint az előny. Ha egy befuttatott domainnevet és webáruházat akarunk elköltöztetni, akkor már bukjuk a vásárlóink, látogatónk, google pozícióink nagy részét. Ezzel számoljunk mindenképpen! Az elején olcsó, aztán meg nagy árat fizetünk érte! Nincs olyan, hogy webáruház készítés ingyen!

Innen soha nem fogjuk tudni elvinni, átköltöztetni a webshopunkat, "örökre" meg lesz kötve a kezünk.

Amitől mégsem ingyenes, az ingyenes webáruház

Ingyenes hirdetéseket kapunk az oldalunkra, amit természetesen nem mi választunk ki, így lehet, hogy a gyerekruhákat áruló webáruházunkon szexshop hirdetések jelennek meg, vagy ami még rosszabb a konkurens gyerekruhás webshopját hirdetjük kiemelt helyen. Biztos "sok" vásárlónk lesz. Persze, ha nem akarunk hirdetést az is megoldható, a megfelelő havidíjért, ami lehet 1.000-5.000 Ft/hó, így már mindjárt nem ingyenes az ingyenes webshop.

Összefoglalva a hátrányait:

  1. Nem lesz saját domainnevünk
  2. Nem lesz saját tárhelyünk
  3. Ha kinőttük magunkat, akkor innen nem tudunk átköltözni
  4. Sok hirdetést kapunk, hacsak nem fizetünk

Ingyen webáruház készítés átveréssel (ne dőljünk be minden trükknek)

Kapunk egy telefonhívást, hogy nekünk most bizony ingyen elkészítik a weboldalunkat, webáruházunkat (jó magyarázat lehet, hogy ők biza EU-s forrásból tartják fent magukat, ezért tudnak ingyenesek maradni). Persze előbb-utóbb kiderül, hogy az ingyen webáruház mégsem lesz ingyen, mert hát kell domainnév, meg a tárhelyet is fenn kell tartani, arra pedig nem vonatkozik az ingyenesség, így pedig akármennyit kihúzhatnak a zsebünkből. Később jönnek a további nem várt költségek, ha meg akarjuk tartani a webshopunkat.

Ha esetleg mégis megpróbálunk így webáruházat indítani, akkor legalább a hirdető céget alaposan nyomozzuk le, referenciáit hívjuk fel, csekkoljuk le.

Összefoglalva a hátrányait:

  1. Átverés az egész, ne is menjünk bele!

A szomszéd Ödönke elkészíti nekünk otthon, házilag ingyen a webáruházunkat

Megszámolni sem tudom, hogy hány olyan ügyfelünk van, aki a "szomszéd" gimis, egyetemista Ödönkével kezdte weboldalának, webáruházának az elkészítését. Ödönke tanulta ezt a gimiben, a fősulin (semmi bajunk Ödönkével, egyszer mi is voltunk Ödönkék), a maga szintjén érti, tudja ezt, de 15 év tapasztalatával mondhatom, hogy ez kevés lesz egy sikeres, jól működő webáruház felépítéséhez. Később ezeket a webshopokat vagy teljesen újra kell csinálni, vagy a módosításokra (ha találunk egyáltalán olyat, aki ezt módosítja, tovább fejleszti nekünk) a többszörösét fogjuk kifizetni.

Összefoglalva a hátrányait:

  1. Ödönke nem fogja tudni megcsinálni nekünk a webáruházunkat záros határidőn belül a megfelelő minőségben
  2. Ödönke által fejlesztett webshopunkat ember nem lesz, aki tovább tudja fejleszteni, ha Ödönke esetleg már nem lesz a közelünkben
  3. 99%, hogy újra kell csináltatnunk a webáruházunkat, ha fejlődni fogunk

Saját magunk telepítünk egy ingyenes webáruház szoftvert és saját magunk konfiguráljuk - webáruház készítés otthon, házilag

Vannak ingyenes webáruház motorok, amiket ingyen letölthetünk a netről és telepíthetünk a tárhelyünkre, így otthon, házilag megcsinálhatjuk a webshopunkat. Itt a domaint és a tárhelyet saját magunknak kell intézni és foglalni. Ezért a szolgáltatónál fizetünk.

Ilyen ingyenes webshop motor: osCommerce, Drupal Commerce, Prestashop, Ubercart, WordPress e-Commerce, stb.

Egy ilyen webshop motort NULLA számítógép ismerettel otthon soha nem fogunk tudni feltelepíteni és konfigurálni, úgy működésre bírni, hogy az nekünk valaha profitot termeljen. Érdemes mérlegelni, hogy van-e arra végtelen mennyiségű időnk, hogy egy webshop motort otthon, házilag konfiguráljunk, amellett, hogy feltöltjük árukészlettel a webáruházunkat, elkészítjük az ütős termékleírásokat, termékoldalunkat, egyedi, saját fényképeket készítünk a termékeinkhez. 40-50 webáruházon túl az a tapasztalat, hogy az ügyfeleknek már az is nehézséget okoz, hogy rendesen, profin összeállítsák a termékpalettájukat.

Ha valami új webshop funkciót akarunk, akkor azt magunknak kell beállítani, telepíteni. Ha mégsem felel meg teljesen az igényeinknek, akkor fizetnünk kell valakinek, aki azt átalakítja a saját igényeinkre, ami már nem lesz ingyen.

Személy szerint ezt az utat nem javaslom, de aki szereti a kihívásokat és kész az idejét erre áldozni, akkor ezt valamennyire meg lehet ingyen csinálni.

Összefoglalva a hátrányait:

  1. Sok időt kell rááldoznunk, hogy működőképes legyen az ingyenes webshop motor, ami lehet, hogy a termékek feltöltésétől veszi el az időnket
  2. Ha fejleszteni akarunk, akkor vagy találunk modult hozzá, vagy fizetünk valakinek, aki ezt lefejleszti nekünk

Ha már csalódott az ingyenes webáruházakban, akkor itt a megoldás

A pék megsüti a kenyerünket, az autószerelő megszereli az autónkat, a webáruház készítő pedig elkészíti a profi, felhasználóbarát, vásárlásösztönző webáruházunkat, ahol nem garantált a nagy bevétel. de biztosan jobb eséllyel pályázunk rá, mint az ingyenes megoldásokkal. ha később bármilyen fejlesztést szeretnénk, akkor a webáruház készítő, igaz biztosan nem ingyen, de jó minőségben, működőképesen elkészíti nekünk.

Olyan webáruház készítési megoldást keressünk, amely garantálja a stabil hátteret (stabil szerver háttér, stabil webáruház motor), magyar nyelvű dokumentációval és elérhető ügyfélszolgálattal rendelkezik, valamint folyamatos fejlesztés alatt áll.

Kérje ingyenes ajánlatunkat webáruház készítésre, mert ez tényleg ingyen van.

Vissza a listába!