Videó készítési ötletek webáruházaknak

3

Egyre több webáruház tulajdonos jön rá arra, hogy nem csak szövegekkel, képekkel lehet fejleszteni webáruházát, hanem a videó készítés is kiváló lehetőséget nyújt a látogatók, érdeklődők figyelmének felkeltésére. Ha ötleteket keresel, hogy milyen videókat készíts webshopodra, akkor jó helyen jársz.

Videó készítési ötletek webáruházaknak

Termékvideók

Az egyik legegyszerűbb megoldás a videó készítésére a termékvideó. Számtalan olyan termék létezik, melyeknél a termékképek nem nyújtanak elegendő információt az érdeklődők számára. Ilyen termékek esetén lehetőség van videókat készíteni, majd megjeleníteni a termékoldalon. Arra oda kell figyelni, hogy a videók nem helyettesítik a termékképeket, hanem csak kiegészítik azokat, a jó minőségű termékképek minden termékoldalon legyenek ott. Nem mindenki szereti a videókat, valamint mobilnet esetén sok adatforgalmat is generálhat egy videó megtekintése.

Az elkészített termékvideó mutassa be minden szögből a terméket, különösen azokat a részeket, melyeket nehéz képekkel jól bemutatni.

Felhasználóbarát webáruház készítés

Összeállítási, összeszerelési útmutató

Vásárlás után hasznos, de a konverziókban is segíteni tud, ha összeszerelési videót készítesz a termékekről. Pl. egy szekrénysor, egy ágy összeállítása sokak számára gondot okozhat. A gyártó által mellékelt útmutató gyakran csak a profik számára megfelelő. Egy videót azonban sokkal többen tudnak értelmezni, mint egy összeszerelési rajzot.

Az összeszerelési videók nem csak a kiváló vásárlói élményben segítenek, hanem a konverziókban is, ugyanis az emberek bátrabban fognak olyan termékeket vásárolni, melyekről tudják, hogy biztosan össze tudják azokat állítani saját maguk is.

Kicsomagolási videók

A kicsomagolási (unboxing) videók lényege, hogy egy új, még becsomagolt terméket mutatnak be, a megérkezéstől a használatig. Általában műszaki cikkek esetén a legkeresettebb a kicsomagolási videó, de szinte minden drágább termék esetén van létjogosultsága.

A kicsomagolási videók segítségével láthatják a vásárlók, hogy ha megrendelik az adott terméket, pontosan mit fognak kapni, milyen formában. Mennyire lesz védve a termék a szállítás során, milyen extrák vannak a csomagban, benne van-e a dobozban a használati utasítás stb. Minél több ilyen hasznos információt tartalmaz az unboxing videó, annál nagyobb az esélye, hogy megvásárolja az érdeklődő a terméket.

A kicsomagolási videók titka, hogy természetesnek kell lenniük, mindennek úgy kell működnie, ahogy a vásárló is kibontja majd a dobozt, ha megvásárolja a terméket.

Termékhasználati videók

Nem csak magát a terméket lehet bemutatni videók segítségével, hanem annak használatát is. A termékhasználati videó segítségével könnyebben megismerhetik a termékek előnyeit a vásárlók, így növelni lehet velük az eladásokat, a konverziót.

A termékhasználati videó hasonló a használati útmutatóhoz, viszont nem kell egy több oldalas dokumentumot elolvasnia az érdeklődőnek, hanem egy másfél perces videóval minden információhoz hozzájuthat. Pl. fűnyíró vásárlása esetén lehet egy videót készíteni a fűnyíró elindításáról, az olajszint méréséről, a fontosabb használati, karbantartási tanácsokról.

Termékkritika videók

Nem csak a vásárlás után lehet szüksége az érdeklődőknek segítségre, hanem már a keresési folyamatban meg lehet őket szólítani teszt, kritika videók segítségével. A rendkívül széles kínálatnak, a sok webshopnak köszönhetően az emberek számtalan hasonló termék közül választhatnak, a választáshoz pedig termékkritikákat, teszteket keresnek az interneten. Webáruházad termékoldalán, blog részén lehetőség van ilyen teszt videók bemutatására.

A termékkritikák további előnye, hogy nem csak webshopod látogatóit tudod vásárlásra biztatni velük, hanem új látogatókat, vásárlókat is lehet szerezni segítségükkel. A Google segítségével sokan keresik az ilyen kritikákat, ha webshopod felületén megtalálják az emberek kritikát, könnyen lehet, hogy vásárolni is nálad fognak.

Gyakran Ismételt Kérdések

A gyakran ismételt kérdések általában szöveges formában kerülnek fel a webáruházakra, a Google számára is előnyösebb, de nincs akadálya annak, hogy a szöveges verzió mellé egy GYIK videót is készíts. Szöveges GYIK esetén a webshop tulajdonosok gyakran saját maguk teszik fel a kérdéseket, majd válaszolják meg, de videók esetén törekedni kell arra, hogy tényleg olyan kérdéseket válaszolj meg, amire a vásárlók kíváncsiak, mivel mivel egy videót nem olyan egyszerű elkészíteni, mint egy kérdésre szöveges formában válaszolni.

A videókat Youtube-ról ágyazd be

Videó megjelenítésnél mindig felmerül a kérdés, hogy melyik a jobb megoldás: a videók saját tárhelyre történő feltöltése, vagy a Youtube-ra feltöltés és a webáruházra történő beágyazás. Az esetek túlnyomó többségében a Youtube-ra feltöltött videókat érdemes választani.

Egy jó minőségű videó ma már több száz megabyte helyet foglalhat tárhelyeden. Néhány ilyen videó, és jelentősen megugrik a tárhely szolgáltatásod ára. A legfontosabb érvet mégsem ez jelenti, hanem a Google.

A Youtube a Google tulajdona, így a Youtube videók előnyöket élveznek az internetes kereséseknél. Emellett a Youtube egy összetett videó ajánlási algoritmussal rendelkezik, így akik ezt a platformot használják videók megtekintésére, keresésére, könnyedén találkozhatnak a te webáruházad videóival is, aminek hatására felkereshetik webshopod. Ez új látogatókat, vásárlókat fog jelenteni.

Összefoglalás

A webáruházon megjelenített videók egy új lehetőséget jelentenek a webshop tulajdonosok számára. A mai modern elektronikai eszközök segítségével már szinte mindenki tud jó minőségű videót készíteni saját magának, így a videók segítségével új látogatókat, vásárlókat tudsz szerezni webshopodnak.

Felhasználóbarát webáruház készítés

Vissza a listába!