Egytermékes webshop indítás bemutatása

3

A webáruházról általában egy olyan weboldal jut az emberek eszébe, ahol rengeteg termék közül lehet válogatni. Vannak azonban olyan kereskedők is, akiknek nincs ilyen széles termékpalettája, hanem egy terméket árulnak. Egy terméket is lehet természetesen webáruházban árusítani. Következzenek az egytermékes webshop indításának tudnivalói.

Egytermékes webshop indítás bemutatása

Az egy termék legyen egyedi

Nagyon fontos, hogy csak olyan termék köré lehet egy egytermékes webshopot felépíteni, amely nem tömegtermék, hanem valamennyire egyedi. Lehetőleg teljesen egyedi, de ha meg is található máshol, akkor legyen olyan termék, melyet nem lehet a helyi üzletekben vagy minden második webshopban beszerezni.

Fontos az is, hogy az egyedi termék lehetőleg legyen olyan, amiből nem csak egyre van szüksége az embereknek, és nem oldja meg a „problémájukat” több évre. Ha mindenki csak egyszer vásárolja meg a terméket, és utána többet nem, akkor a visszatérő vásárlókról le kell mondanod. A visszatérő vásárlók viszont nagyon fontosak, ugyanis velük lehet a legtöbb bevételt elérni.

Egytermékes webshop készítés

A termékhez igazodó design

Általában is igaz, de egytermékes webshop indítása esetén kiemelten fontos, hogy egyedi, személyre szabott designnal készüljön webáruházad. Az egyedi designt úgy kell elkészíteni, hogy a termék legyen a középpontban, hogy a termék marketingjét, eladását segítse.

A jól elkészített design segítségével a látogatók is azonnal tudni fogják, hogy mit árulsz, hogy miért érdemes a terméket megvenniük, megrendelniük.

Olcsóbb, egyszerűbb webáruház

Egy összetettebb, több száz vagy több ezer termékes webáruházat általában költségesebb elkészíteni, mint egyegy termékes webshopot. Természetesen az egyedi designt minden esetben meg kell tervezni és le kell programozni, de ha csak egy terméket árulsz, akkor valószínűleg nem lesz szükséged termékimportra, tömeges termékműveletekre, egyedi, termékekhez készített belső oldalakra stb.

A termék részletes bemutatása

Egy általános webshopban a termékekről általában egy képet és egy leírást lehet találni, valamint az árat. Több ezer terméknél gyakran elég ennyi, mert lesznek népszerűbb és kevésbé népszerűbb termékek is, de összességében ennyi információval is lehet jól működő webshopot üzemeltetni.

Egytermékes webáruház esetén azonban azt az egy terméket maximális részletességgel kell bemutatni, hogy a lehető legtöbb eséllyel tudd eladni. A maximális részletesség egyedi, kiváló minőségű képeket, rendkívül részletes leírást, és akár videót is érdemes a termékről csinálni, ha alkalmas rá. A cél, hogy minél jobban megismerjék az emberek a terméket, majd pedig megrendeljék.

Egyszerűbb marketing

Egy terméket sokkal egyszerűbb hirdetni, reklámozni, mint egy teljes termékpalettát. Nem kell általánosságokat használni, hanem konkrét kulcsszavak vannak, konkrét érdeklődők, így minden platformon pontosan be lehet állítani a hirdetéseket, és sokkal sikeresebben lehet hirdetni, vásárlókat szerezni.

Legyen lehetőség bővítésre

Lehet, hogy jelenleg egytermékes webshopot szeretnél indítani, de érdemes gondolni arra is, hogy a jövőben lehessen bővíteni, több termékre átállni, ha ilyen igény lépne fel. Lehet, hogy lesznek a termékhez kapcsolódó termékek a jövőben, vagy egyéb hasonló termékek, esetleg teljesen mást is szeretnél árusítani. Ha ilyen esetben teljesen új webshopot kell készíteni, akkor az költséges lehet.

A tartalommarketing fontossága

Mivel az egytermékes webshopokon nincsenek kategóriák, egyéb termékek, így kevés olyan aloldal van, ahova tartalmakat, szövegeket lehet készíteni. Emiatt érdemes már előre átgondolni, hogy hova milyen szövegeket fogsz készíteni.

Az egytermékes webáruházaknál a legjobb megoldás a tartalommarketing szempontjából általában egy blog kialakítása és a rendszeres cikkírás.

Összefoglalás

Ha csak egy terméked van, és az szeretnéd online árusítani, akkor sem kell lemondani a webáruházas kereskedelem lehetőségéről. Az egytermékes webshopot egyszerűbb elkészíteni, mint a megszokott webáruházakat, de nagyon fontos, hogy a terméked jól válaszd meg, és az is, hogy a webáruházat jól átgondoltan építsd fel a termék köré.

Egytermékes webshop készítés

Vissza a listába!