A videó marketing előnyei webáruházak számára

3

Az internetes videók rendkívül népszerűek, de mégis alig használt marketing megoldásnak számítanak a webshopok körében. Azzal már szinte minden webáruház tulajdonos tisztában van, hogy minőségi, kiváló képeket kell használni a webshop felületén, a következő szint pedig az, hogy videókat is használsz akár a webshop felületén, akár egy saját Youtube csatornán.

A videó marketing előnyei webáruházak számára

A saját videók készítése és közzététele, a videó marketing számos előnnyel szolgál a webshopok számára, ezeket fogjuk cikkünkben bemutatni.

Az emberek jobban figyelnek a videókra

Egyre többen rendelkeznek otthon gyors internettel, valamint korlátlan mobilnettel, így szinte mindig lehetőségük van videókat nézni, amit ki is használnak. Ha ugyanazt a mondanivalót akarod közzétenni szöveges formában és videóban, akkor az érdeklődők sokkal gyorsabban értelmezni tudják azt, meg tudják hallgatni.

A képek, mozgóképek emellett segítenek a figyelemfelkeltésben is, így az emberek jobban oda fognak figyelni egy videóra, mint egy több oldalas, hosszú szövegre. Egy hosszú szövegnél akár 8-10 percig is olvasni, figyelni kell, az információ azonban egy 2-3 perces videóba belefér.

A Google szereti a videókat

A Google a keresési találatoknál gyakran jelenít meg képeket, videókat, térképeket, friss híreket. Ha vannak videóid, akkor nem csak a webshop tartalmi oldalaival lehet felkerülni a Google első oldalára, hanem a videókkal is.

A videók ráadásul jobban kiemelkednek a Google találatok közül, ugyanis általában egy kis előnézeti képpel jelennek meg, ami sokkal látványosabb, mint a szöveges természetes találatok.

Webáruház készítés

A videót többen megosztják

A cél, hogy minél több látogatót vonzz webshopod oldalára vagy a Youtube csatornádra, ehhez pedig szükséged lesz arra, hogy az érdeklődők egymással is megosszák a tartalmakat, új látogatókat szerezzenek neked. Erre a videók alkalmasabbak, ugyanis az emberek sokkal szívesebben osztanak meg egymással videókat, mint cikkeket, blog bejegyzéseket.

A videók segítenek a bizalom kialakulásában

Az emberek nehezen bíznak meg az egyes márkákban, cégekben, webáruházakban, különösen akkor, ha nem világhírű cégekről van szó. A videók segíteni tudnak abban, hogy az érdeklődők jobban megismerjék cégedet, az embereket, akik a céget, webáruházat működtetik.

Sokkal személyesebb kapcsolatot lehet kialakítani videók segítségével, mintha csak egy blogot írnál. Természetesen a videók nem helyettesítik a blogot, ugyanis a keresőoptimalizálásnál sokkal fontosabb az írott szöveg, mint a videók, de kiegészítésnek, a bizalom megteremtéséhez tökéletesek.

Több időt töltenek a látogatók webshopod oldalán

A legtöbb webáruház Youtube-on teszi közzé videóit, és be vannak ágyazva a webshop megfelelő aloldalaira. Azok, akik a webshop felületén találkoznak ezekkel a videókkal, több időt fognak ott eltölteni, ami hatással lesz a keresőoptimalizálásra is.

Vegyük például a termékoldalakat, az érdeklődők elvárják, hogy minden hasznos információt megtaláljanak itt, különösen akkor, ha mobilról böngésznek. Nem fognak azonban egy kis kijelzőn elolvasni egy több száz szavas termékleírást, azonban a beágyazott videót már szívesebben megnézik.

Milyen videókat lehet készíteni?

Legyen szó bármilyen webáruházról, rengeteg különböző típusú videót lehet készíteni.

A legnépszerűbbek természetesen a termékvideók. Amikor a termékképek nem nyújtanak elég információt, akkor megéri videókat készíteni, és a termékoldalon megjeleníteni. Figyelni kell arra, hogy a videók nem a termékképeket helyettesítik, hanem kiegészítik azokat.

A termékhasználati videók szintén népszerűek az érdeklődők körében, ugyanis működés, használat közben láthatják a terméket, amit kinéztek maguknak, vagy már akár meg is vásároltak. A termékhasználati videók segítségével növelni lehet a konverziót, az eladásokat.

Lehet még készíteni pl. gyakori kérdések videókat is, ahol a vásárlók, érdeklődők leggyakoribb kérdéseit válaszolod meg.

A Youtube videók keresőoptimalizálása

Ahogy írtuk feljebb is, a videókat legtöbben a Youtube-ra fogják feltölteni, főleg azért, mert akkor a tárhelyet a Google biztosítja, nem a webshop tulajdonos. Van azonban még egy nagy előnye a Youtube-nak, ez pedig a SEO.

Ahogy a webáruház egyes aloldalai, úgy a Youtube videók is keresőoptimalizálhatók. Ennek részletes tudnivalóit az előző linken bemutattuk, röviden összefoglalva: oda kell figyelni a videó címére, a címkék megfelelő megválasztására, a videó feliratozására is. Ha optimalizált videókat készítesz, akkor sokkal több megtekintőre, és ezáltal vásárlóra számíthatsz a videók segítségével.

Összefoglalás

A video marketing olyan lehetőséget jelent a webáruházak számára, melyet még nem sokan használnak ki. A videók segítségével hűséges vásárlók szerezhetők, ami magasabb bevételeket, profitot fog jelenteni azoknak a webshopoknak, melyek minőségi videókat készítenek és tesznek közzé webáruházuk felületén.

Webáruház készítés

Vissza a listába!