Passzív jövedelem ötlet: indíts webáruházat

2

Valószínűleg mindenki hallotta már a mondást, hogy milyen jó lenne alvás közben pénzt is keresni. Leegyszerűsítve ez a passzív jövedelem, kicsit jobban kifejetve pedig a passzív jövedelem olyan bevételforrás, amivel egy kezdeti befektetés után nem kell sokat foglalkozni, mégis folyamatosan, megbízhatóan hozza a pénzt. Számos ilyen tevékenység, vállalkozás létezik, cikkünkben az egyik ilyen lehetőséget, a passzív jövedelemre készített webáruház indítását mutatjuk be.

Passzív jövedelem ötlet: indíts webáruházat

Miért jó passzív jövedelemforrás a webáruház?

Az online kereskedelem általában nagyon hasonló a hagyományos üzleti, bolti kereskedelemhez, ugyanúgy kell termékeket beszerezni, vásárlókkal kommunikálni, rendeléseket feldolgozni, azonban különböző módszerek segítségével el lehet azt érni, hogy a webáruház passzív jövedelemforrásként funkcionáljon. Maga a webáruház elkészítése, elindítása természetesen pénzbe kerül, de a kezdeti befektetést követően jelentősen lecsökkennek a teendők és a kiadások is. Egy jól elkészített, passzív jövedelemre optimalizált webshoppal pedig akár valóban azt is el lehet érni, hogy alvás közben is pénzt keress.

Webáruház készítés

Passzív jövedelem dropshipping webáruházzal

A dropshipping webáruház szinte tökéletes passzív jövedelemre, ugyanis a teljes üzleti modell arra épül, hogy a webáruház tulajdonosnak a lehető legkevesebbet kelljen csinálnia a webshop működtetése során.

A dropshipping webshop úgy működik, hogy a tulajdonos keres olyan partnert, akinek a termékeit saját webáruházában fogja árulni. Ez persze még rengeteg kereskedőre igaz, a különbség az, hogy a dropshipping webáruház ezeket a termékeket nem birtokolja, nem vásárolja meg, hanem az itt leadott rendeléseket a webshop automatikusan továbbítja a partnernek, aki a feldolgozza, csomagolja, küldi a csomagokat. Mivel a webáruház ebben az esetben automatikusan végzi a rendelés továbbítást, és a folyamat többi része is automatikus, így tényleg egy passzív jövedelemről van szó.

Passzív jövedelem automatizált webáruházzal

A dropshipping webáruháznak van egy hátránya, mégpedig az, hogy a bevételek korlátozottak, ugyanis a profit a partner által meghatározott ár és a saját webshopodban alkalmazott ár különbsége lesz. Ez a profit azonban termékenként nem lesz túl sok, mert ha nagyon drágán adod a termékeket, akkor inkább megveszik az emberek magától a partnertől. Termékenkénti profit szempontjából jobb tehát, ha nem dropshipping webshopot készítesz, hanem „hagyományos” webáruházat.

A passzív jövedelemre optimalizált webáruházak egyik legfontosabb döntése a termékek helyes megválasztása. Olyan termékeket kell választani, melyekkel kevés a teendő, ezzel lehet ugyanis minimalizálni a webshop működtetésére szánt időt és igazi passzív jövedelmi rendszert kiépíteni.

Manapság már a webáruház működtetés túlnyomó többsége automatizálható, ilyenek pl. a rendelések feldolgozása, készletkezelés, számlázás, de akár a termékek berendelését is le lehet programozni. Egy jól megtervezett és automatizált webshop esetén tényleg csak annyi lesz a teendő, hogy összekészítsd a csomagokat, ezt pedig akár egy alkalmazottra is rá lehet bízni, ha belefér a költségvetésbe.

Összefoglalás

A passzív bevétel mindenki álma, az egyik legjobb vállalkozás, üzlet az, amikor, kis túlzással, nem kell semmit csinálni, és jön a pénz. A webáruházas kereskedelem kiváló lehetőség passzív jövedelem szerzésre, mivel a folyamatok nagy része automatizálható, így a webshop kezdeti elkészítése után akár kevés munkával is lehet folyamatosan bevételeket szerezni.

Webáruház készítés

Vissza a listába!