Biztonságos https kapcsolatot webáruházunknak! Szerezzünk előnyt a Google keresőben!

3

Mi különbség a HTTPS és a HTTP között?

A https protokoll biztonságosabb netezést tesz lehetővé a sima HTTP protokollnál. Ha egy webáruház https titkosított és hitelesített kapcsolaton keresztül kommunikál, akkor az ilyen webshopban megadott adataink nagyobb biztonságban vannak. A https biztonságos kapcsolat egy azonosítással kezdődik, így biztosítva, hogy valóban azt a webáruházat látjuk, amit szerettünk volna, nem valamilyen adathalász oldalt. A webáruházunk kap egy személyi igazolványt, egy tanúsítványt. Kívülről a felhasználó ebből annyit lát, hogy az URL címben megjelenik a https:// a http:// helyett.

Mikor van szüksége a https biztonságos kapcsolatra egy webáruháznak?

Egy webáruházban a vásárláskor, rendelés leadásakor, hírlevélre feliratkozáskor elkérjük vásárlóink adatait, tehát valamilyen űrlapot töltetünk ki velük, ezért a vásárlóink védelmét szolgálja, ha használjuk az SSL (Secure Sockets Layer) nevű technológiát, amely a webböngésző és a webszerver között átvitt adatok titkosítására szolgál. Ennek a technológiának a használatával biztonságossá tett webáruházunk címében a http: helyett a https: előtag jelenik meg, ezért az SSL-re sokan „HTTPS” néven hivatkoznak. Akinek a webáruházában van bankkártyás fizetés az már biztosan találkozott a https kapcsolattal, amikor a webáruházunkból a bank felületére irányítjuk át a fizetés miatt a vásárlóinkat.

Hogyan működik a biztonságos SSL kapcsolat?

Hogyan működik a biztonságos SSL kapcsolat?

  1. Webáruház látogatónk böngészője kérést indít a webszerver felé (ahol webáruházunkat tároljuk). Látogatónk böngészője kéri, hogy a webszerver azonosítsa magát.
  2. A webszerver elküldi az SSL tanúsítványt és a nyilvános kulcsot a böngészőnek.
  3. Látogatónk böngészője ellenőrzi a tanúsítvány hitelességét, lejáratát. Ha a böngésző biztonságosnak minősíti a tanúsítványunkat, akkor készít és létrehoz egy titkosított kulcsot, melyet a webszervernek visszaküld.
  4. A szerver dekódolja és teljesíti a böngésző kérését, például betölti a honlapot, végrehajt egy fizetési folyamatot, stb.
  5. Szerver és a böngésző innentől titkosított formában kommunikál.

Az SSL (https) biztonságos kapcsolat által nyújtott előnyök a webáruházaknál

A https használatával magasabb fokú adatvédelem és biztonság érhető el a webáruházunkban. Az SSL technológia csökkenti annak a kockázatát, hogy a vásárlóink és a webáruházunk között átvitt információk egy külső fél kezébe kerüljenek, és így lehetőséget adjanak a velük való visszaélésre. A webáruházak látogatói is nagyobb bizalommal vannak azon webáruházak felé, ahol használják a https biztonságos kapcsolatot.

Google előrébb rangsorolja a biztonságos kapcsolatot használó webáruházakat

Nem csak vásárlói bizalmat, de google pozíció javulást is szerezhetünk, ha SSL biztonságos kapcsolatot használ a webáruházunk. 2014-ben a Google bejelentette az irányú törekvését, hogy azon webáruházak, amik https kapcsolatot használnak előnyt élveznek a Google rangsorolási algoritmusában. Persze a https sem csodafegyver, csak ettől nem kerülünk az első helyre, de mindenképpen érdemes odafigyelni rá.

A böngésző már figyelmeztet a nem biztonságos kapcsolatra

A Firefox esetében jelenleg egy zöld lakat jelzi, ha a webáruházunk biztonságos (https) kapcsolaton keresztül érhető el, illetve egy pirossal áthúzott szürke lakat, amennyiben nem biztonságos (http) kapcsolaton keresztül érhető el a webáruházunk.

Biztonságos webáruház

biztonságos oldal, SSL tanúsítvány, HTTP, webáruház készítés, webshop készítés

Nem biztonságos webáruház

nem biztonságos oldal, SSL tanúsítvány, HTTP, webáruház készítés, webshop készítés

A Google Chrome egy Nem biztonságos és Biztonságos feliratot is a lakat mellé tett, attól függően, hogy biztonságos kapcsolatot használ vagy sem a webáruházunk.

Biztonságos webáruház

biztonságos oldal, SSL tanúsítvány, HTTP, webáruház készítés, webshop készítés

Nem biztonságos webáruház

nem biztonságos oldal, SSL tanúsítvány, HTTP, webáruház készítés, webshop készítés

 

Vizsgáljuk meg webáruházunkat, hogy biztonságos kapcsolatot használ-e

SSL vizsgáló

Https biztonságos kapcsolat ingyen

Vannak ingyenes SSL tanúsítványt adó cégek, amik ugyanazt tudják, mint fizetős társaik. A nehézség abban rejlik, hogy figyelni kell a lejáratra és pár havonta meg kell ezt újítani. Ezt természetesen mi figyeljük és elvégezzük Ön helyett, így Önnek ezzel semmi dolga nem lesz.

Kérje ajánlatunk https kapcsolat beállítására

Vissza a listába!